До подобро здравје

_Element Крем за околу очи со бакучиол и витамин С – 30 ml

Моќен серум наменет за нега на лице, дури и на најчувствителната кожа! 

 


Беспрекорна нега на областа околу очите. Кремот има нежна структур која брзо се впива и беспрекорно ја негува сензитивната област околу очите. Благодарение на кремата кожата околу очите е длабински хидратирана, заштитена од штетните надворешни фактори и ќе го задржи младешкиот изглед подолго време. Со редовна употреба на производите од оваа колекција Вашата кожа ќе биде позатегната, поцврста, длабински хидратирана и со рамномерен и здрав тен.

Основни активни компоненти: Главна состојка на овој крем е екстрактот од бакучиол кој е добиен од растението Бабјак. Тој изобилува со витамин А и природно го имитира дејството на ретинолот – зголемувајќи го нивото на колаген и подобрувајќи ја еластичноста на кожата. Бакучиолот за разлика од ретинолот значително е понежен кон кожата – може да се употребува во текот на целата година, не ја суши кожата и затоа е одличен дури и за најсензитивната кожа. Ја зацврстува, навлажнува, ја осветлува кожата и ги намалува брчките и фините линии. Бакучиолот исто така помага да се намали видливоста на митесерите и ги смирува и чисти акните.

Дополнителни компоненти: витамин С кој потпомага да се подобри тенот и структурата на кожата, ниацинамид кој го стимулира производството на колаген и еластин и алги кои имаат моќно anti-age дејство врз кожата.

Начин на употреба: наутро и навечер на чиста кожа нанесете тенок слој од кремот на областа околу очите. За постигнување на најдобри резултати Ви препорачуваме да го употребувате заедно со останатите производи од истата серија.

Пакување: 30 ml

INCI: Aqua, Coco-Caprylate/Caprate, Cetearyl Glucoside, Isostearyl Isostearate, Propanediol, Squalane, Sorbitan Olivate, Cetearyl Alcohol, Orbignya Oleifera Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Inulin, Glycerin, Bakuchiol, Fucus Vesiculosus Extract, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Niacinamide, Persea Gratissima Oil, Hordeum Vulgare Powder, Gossypium Herbaceum Seed Oil, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, Squalene, Tocopherol, Beta-Sitosterol, Glycine Soja Oil, Disodium EDTA, Hexylene Glycol, Caprylyl Glycol, Sodium Polyacrylate, Parfum, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Hexyl Cinnamal*

* Составот на производот може да претрпи промени за да биде во согласност со најновите ЕУ регулативи за безбедност на козметичките производи. Целосниот и точен состав секогаш е транспаренто напишан на оригиналното пакување!

Код: 85004
Цена: 1320 ден.

Производител: Elfa Pharm

 

ПорачајтеНазад

 

Јули 2023

Светлана & Елизабета

ПОРАЧКИ - link

 

Светлана Стајиќ
Green Master
VIP број 60676
моб. +389 (0)70 918 415, 075 522 181, 078 610 785
Skype: zdravje_ubavina
E-mail:  ss.greenmaster@gmail.com


Елизабета Стајиќ
Green Master
VIP број 60675
моб. +389 (0)70 918 448,  075 753 057
Skype: zdravje.ubavina 
E-mail:  es.greenmaster@gmail.com

Поле на интерес - Здравје, Убавина, Сјај, Дом

 

 

 

Информациите за производите на сајтот се од официјални извори на Green Master. Можни се технички грешки.

 

 

 

 

 

This template downloaded form free website templates