До подобро здравје

Vis Plantis Гел за миење на лице и тело против акни 400 ml

Наменет за нега на масна и комбинирана кожа, како и кожа склона кон акни или кожни лезии од псоријаза и себореја!



Потпомага да се надминат несовршеностите на кожата кои се јавуваат како резултат на зголемената активност на лојните жлезди, хормоналните промени, прекумерната кератинизација на кожата или прекумерното излачување на себум. Се препорачува за луѓе од сите возрасти. Одлично ја чисти кожата без да предизвикува чувство на затегнатост и крутост. Активните компоненти кои ги содржи гелот се наменети да ја регулираат активноста на лојните жлезди, со што се намалува излачувањето на себум и се спречува кожата да биде масна.

Основни активни компоненти: Главна состојка во овој гел е катран од кора од бреза. Лековитите катрани од кора од бреза го регулираат и контролираат балансот на микрофлората на кожата и ги смируваат нејзините промени. Специфичниот мирис на катранот од бреза е ублажен благодарение на специјален ароматичен состав кој ја намалува неговата специфична арома.

Дополнителни компоненти: растителен бетаин, масло од бабасу, пантенол, глицерин.

Начин на употреба: Истурете на раката и нанесете со кружни движења на лицето или телото. Исплакнете со вода. Користете 3 пати неделно.

Пакување: 400 ml

INCI: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Polysorbate 20, Glycerin, Sodium Cocoamphoacetate, Betaine, Betula Alba Oil, Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters, Hydroxypropylcellulose, Polyquaternium-10, Coco-Glucoside, Panthenol, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Disodium EDTA, Citric Acid, Parfum, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene

* Составот на производот може да претрпи промени за да биде во согласност со најновите ЕУ регулативи за безбедност на козметичките производи. Целосниот и точен состав секогаш е транспаренто напишан на оригиналното пакување!

Код: 84503
Цена: 815 ден.

Производител: Elfa Pharm

 

ПорачајтеНазад

 

Март 2023

Светлана & Елизабета

ПОРАЧКИ - link

 

Светлана Стајиќ
Green Master
VIP број 60676
моб. +389 (0)70 918 415, 075 522 181, 078 610 785
Skype: zdravje_ubavina
E-mail:  ss.greenmaster@gmail.com


Елизабета Стајиќ
Green Master
VIP број 60675
моб. +389 (0)70 918 448,  075 753 057
Skype: zdravje.ubavina 
E-mail:  es.greenmaster@gmail.com

Поле на интерес - Здравје, Убавина, Сјај, Дом

 

 

 

Информациите за производите на сајтот се од официјални извори на Green Master. Можни се технички грешки.

 

 

 

 

 

This template downloaded form free website templates